skip to Main Content
9 Voordelen Van Een Copywriter

9 Voordelen van een Copywriter

Twijfelen aan het inhuren van een tektschrijver

Vaak twijfelen bedrijven om iemand in te huren om teksten te schrijven. Even een stukje tekst schrijven. Hoe moeilijk kan dat nou zijn? Het kost wel allemaal geld. Hoe kan een externe copywriter nou weten hoe je bedrijf in elkaar steekt? En schrijven over jouw bedrijf vergt kennis en ervaring, dat is toch niet 1, 2, 3 over te dragen? Taalkundig zal het dan allemaal wel kloppen, maar het past gewoon niet bij ons bedrijf.

Of is je copywriter gewoon niet goed genoeg?

Allemaal gerechtvaardigde twijfels natuurlijk. En in de praktijk blijken deze nadelen ook voor te komen en reden te zijn om toch het schrijven van teksten weer in eigen hand te nemen. Maar meestal ligt de oorzaak bij het inhuren van een tekstschrijver die gewoon niet goed genoeg is. Misschien wel lekker goedkoop, maar gewoon niet goed genoeg. Kies je voor een goede copywriter dan biedt jou dat enorm veel voordelen. Welke dan?

De voordelen van een externe copywriter

Hierna noemen we negen voordelen voor het inhuren van een copywriter:

  1. Haal gemakkelijk een professional met jarenlange ervaring binnen
  2. Relatief goedkoop
  3. Snelle oplevering
  4. Je houdt zelf meer tijd over
  5. Frisse blik van een outsider
  6. Verhoogt u Google Ranking
  7. Geen spelling en grammatica fouten
  8. Copywriters hebben interesses en specialiteiten
  9. Flexibel inzetbaar

Tijd is de belangrijkste reden om het het schrijven uit te besteden

De belangrijkste factor is toch wel tijd. Waar haal je bijvoorbeeld als ondernemer de tijd vandaan om een blog artikel op je website te schrijven.En toch weet je dat het noodzakelijk is. Zo laat je merken dat je verstand van zaken hebt, blijf je in beeld bij je klanten en weet Google je website beter te vinden. Waarom zou je daarom dan ook gewoon je blogtekst laten schrijven.

Vaardigheid behoorlijk onderschat

Een blog lezen is zo gepiept. Zelf heb ik ooit een cursus snellezen gevolgd en ben daardoor in staat deze tekst binnen ongeveer 20 seconden te lezen. Maar hoe lang ben je bezig met het schrijven van een blog? Als je voor het eerst schrijft, denk je echt ” dat doe ik wel even”. Totdat je begint met de eerste alinea en dan al snel vastloopt. De eerste paar zinnen heb je al 5 keer opnieuw geschreven en je bent een uur verder. Kijk er niet van op als het je zomaar 2-4 uur kost om een eenvoudig blog te schrijven.

Seo teksten laten schrijven

Misschien heb je nog wel meer tijd nodig om SEO teksten te laten schrijven. In Google vond ik de website van Saleswizard. “Seo teksten laten schrijven, direct hoger in google” zegt voldoende. Zelf doe je er misschien 5 dagen over om goede SEO teksten te schrijven, maar als je dat door een bureau laat doen boek je sneller resultaat. Het kost kennelijk maar 40-50 per pagina. Ik zou zeggen dat is een no-brainer. Maar beter nog, schakel ons bureau gewoon in!

Offerte voor het inhuren van en tektschrijver

Nu je de voordelen van het inhuren van een copywriter kent, aarzel je vast niet om ons in te huren. Stuur een mailtje naar [email protected] en vraag een offerte aan. Voordat je het weet beschik je over goede webteksten, blogpost of social media teksten.

Back To Top