skip to Main Content
Waarom Onze Webteksten Altijd SEO-proof Zijn

Waarom onze webteksten altijd SEO-proof zijn

SEO proof wat is dat dan?

Je teksten kunnen nog zo goed zijn, maar zonder SEO heb je geen publiek. SEO staat voor Search Engine Optimization en SEO zorgt ervoor dat zoekmachines je teksten goed kunnen vinden en tonen in de zoekresultaten. Pas als je teksten gevonden worden in Google, worden ze gelezen. SEO is dus enorm belangrijk voor het schrijven van teksten.

Hoe zorg je dat je teksten SEO proof zijn?

Een eenvoudige vraag, met een een moeilijk antwoord. Het blijkt namelijk niet mee te vallen om je teksten zo te schrijven dat ze hoog eindigen in Google. En zelfs als je teksten supergoed zijn, dan blijken nog meer factoren meet te spelen zoals de techniek en autoriteit van je website. Maar laten we er vanuit gaan dat de SEO techniek top is en de autoriteit ook, wat is er dan belangrijk aan je teksten. Hoe vallen ze op in Google?

Met welke zoekopdrachten wil je zichtbaar zijn in Google?

Voordat je begint met het schrijven van een SEO tekst, doe je er goed aan goed na te denken over de woorden waarop je tekst moet ranken in Google. De zaag slijpen voordat je de boom gaat omzagen dus. Want als je woorden uitkiest waar niemand op zoekt, heb je er nog niks aan. Andersom kan je wel woorden kiezen waar heel veel mensen op zoeken, maar is het daarbij weer heel moeilijk om de concurrentie te verslaan.

Het belang van zoekintentie

Belangrijkste is echter dat jij je afvraagt wat de zoekintentie is van een zoekopdracht. Dat doet Google immers ook, Google probeert gewoon antwoord te geven op vragen die mensen intypen. Stel je bent een dakdekker en je wil gevonden worden door mensen uit Rotterdam wiens dak lekt. Je kan kiezen uit de volgende zoektermen op te ranken:

  1. lek dak maken
  2. dakdekker
  3. dakdekker Rotterdam
  4. daklekkage Rotterdam

Bij de eerste zoekopdracht zijn mensen op zoek naar tips om de daklekkage te maken. Leuk om daarop te ranken, maar het gaat je als dakdekker niet veel opbrengen. Dit is een informatieve zoekopdracht, mensen zijn op zoek naar informatie.

De tweede zoekopdracht is natuurlijk al veel beter. Maar hierbij is het probleem dat het enerzijds heel moeilijk is om landelijk altijd zichtbaar te zijn en anderzijds het ook niet altijd relevante bezoekers op je website oplevert. Ze kunnen immers in een andere stad wonen dan Rotterdam.

De derde zoekterm is al concreter, mensen zijn immers op zoek naar een dakdekker in Rotterdam. Maar nog steeds kunnen deze mensen ook op zoek zijn naar andere diensten dan het verhelpen van de lekkage. Bijvoorbeeld nieuwe dakpannen, dakgootreiniging, etc.

Zoekterm nummer 4 “daklekkage rotterdam” past het beste bij ons doel: gevonden worden door mensen uit Rotterdam, wiens dak lekt. Dat is de zoekintentie eenvoudig uitgelegd. Enorm belangrijk dus!

SEO proof teksten laten schrijven

Seo teksten laten schrijven komt erop neer dat je de teksten optimaal laat aansluiten bij de zoekopdracht en de zoekintentie. Als je webteksten laat schrijven, moet je er dus wel op letten dat deze SEO Proof zijn. Anders heb je er gewoon niets aan. Het schrijven van een seo tekst is meer dan kijken of het bolletje in Yoast (een SEO tool) groen is. Want een geef en slechte tekstschrijver een goede tool, het blijft een slechte tekstschrijver.

Meer weten over SEO proof teksten?

Als je meer wilt weten over SEO teksten die SEO proof zijn, laat het ons weten. We schrijven of herschrijven al je websiteksten zodat je website op de juiste woorden in Google wordt gevonden.

Back To Top